Wanneer je een agrarisch bedrijf runt, heb je te maken met landbouwafval. Landbouwafval is afval dat bestaat uit delen van planten die bij de verwerking van landbouwgewassen vrijkomen en niet eetbaar zijn. Zo’n 80% van de oogst bij een agrarisch bedrijf, bestaat uit landbouwafval. Maar wat kun je met dit afval doen?

Landbouwcontainer huren

Het is belangrijk om iets te hebben, waarin je het landbouwafval kunt opvangen. Je kunt hiervoor een landbouw container huren bij Renewi. In een landbouw container kun je het landbouwafval veilig en efficiënt verzamelen. Je kunt een container kiezen die bij jouw hoeveelheden landbouwafval past, want dit verschilt per bedrijf. Daarnaast wordt de container op locatie bezorgd, op het moment dat jij uitkiest. Dit kan vaak al binnen 1 werkdag! 

Laat je landbouwafval ophalen

Heb je een container voor je landbouwafval? Dan raakt deze uiteindelijk vol. Als je een container huurt bij Renewi, dan zorgen zij er ook voor dat de container geleegd wordt. De frequentie van lediging is afhankelijk van de hoeveelheid landbouwafval die jouw bedrijf produceert. Wanneer je landbouwafval opgehaald wordt door een afvalverwerkingsbedrijf, hoef jij je geen zorgen te maken over wat je met het landbouwafval moet doen. Dit wordt geregeld door het afvalverwerkingsbedrijf.

Het recyclen van agrarisch afval

Je zou het misschien niet verwachten, maar ook agrarisch afval kan gerecycled worden. Een composteringsbedrijf kan compost maken van het afval. Een composteringsbedrijf verwerkt het afval om er nieuwe grondstoffen van te kunnen maken. Er zijn verschillende doeleinden waarvoor landbouwafval gebruikt kan worden. Er zijn bedrijven die het gebruiken om papier en karton van te maken. Ook kan er brandstof of olie gemaakt worden van landbouwafval.

De voordelen van duurzaam afval verwerken

Wanneer landbouwafval duurzaam verwerkt wordt, is dit beter voor het milieu. Het afval wordt namelijk gebruikt als grondstof voor nieuwe producten, als biogas of als compost. Op die manier krijgt het afval een tweede leven en hoeft het niet verbrand te worden. Verbranding kost namelijk meer energie dan recycling. Wil je een steentje bijdragen aan het milieu? Recycle dan jouw landbouwafval.