ipad

Ipad

Of een ipad of laptop in de toekomst de smartphone in gaat halen is onzeker. Dit geldt ook voor een smartwatch.staat al over de oerdegelijke GSM van vroeger, en de vraag wat 5G gaat doen. Best kans, als de hele eurozone één grote WIFI spot wordt, dat het dan praktischer is om een laptop of tablet mee te nemen

En dan los een GSM om te bellen en gebeld te worden. Terwijl je met een handzaam telefoontje belt kun je op de ipad of laptop iets opzoeken op internet. En als je gaat hardlopen of wielrennen dan neem je alleen die GSM mee. Lekker licht en handzaam en de batterij blijft dagenlang op stand-by.

databundel?

Het scherm van een ipad of laptop zal altijd iets groter blijven als het schermpje van een smartphone, enkel op de ipad of laptop kun je geen databundel zetten. Daarom moet eerst het hele land of heel Europa een WIFI spot worden met 5G. Het ziet er naaruit dat 5G wel zoiets gaat worden.

5G

Willen we auto’s zonder bestuurder op het netwerk laten rijden, dan moet het één grote WIFI spot worden. En dan in die auto zit je lekker te gamen en te chatten op de ipad. Met een zelfrijdende auto hoef je toch niet op de weg te letten. Echter het is allemaal afwachten, er zitten nog veel haken en ogen aan 5G. Deels is te lezen over de end to end encryptie; wordt 5G geen systeem wat de burgers alleen maar gaat volgen en aftappen? Wat er tot nu toe hierover in het nieuws is gekomen is dat een land wil helpen met het aanleggen van 5G in Europa, en dat een ander land daarover wantrouwen heeft. En dat daardoor enkele bedrijven beslist niet samen willen werken. Maar zodra die hindernis is genomen en 5G is realiteit, dan is de ipad mogelijk een superhandig ding en overal te gebruiken.