Sociale Media

Sociale Media

Alternatieven voor whatsapp zijn er genoeg. Surrespot, signal, wire, telegram en natuurlijk messenger zijn erg populair en misschien allang ingehaald eer je dit leest.

 Op het moment dat je erover praat of schrijft komt er een nieuwe app in de store; de ontwikkelingen gaan snel. De toekomst zal waarschijnlijk liggen in nog meer mogelijkheden maar toch energiezuinig.

Facebook  Messenger  vs whatsapp

 Messenger heeft meer mogelijkheden dan whatsapp, maar de batterij vliegt bij messenger leeg vergeleken het gebruik van whatsapp.

Veel mensen hebben de gezonde angst; kijken en luisteren er geen bedrijven en overheden mee? Het wordt tijd dat al die communicatiemogelijkheden een waarborg krijgen. De vraag is dan alleen vanuit wat? Moet dat een Europees privacy waarborg worden? Uiteindelijk houdt een slimmerik een beetje argwaan. Bijvoorbeeld, zo zal een zakenman niet te snel bedragen via een appje doorgeven, mits het een bedragje is wat gewoon op het prijskaartje staat.

whatsapp

We hebben allemaal geleerd van de blackberry die een ‘gesloten’ communicatiesysteem had, en daardoor erg populair was in het criminele circuit, maar achteraf makkelijk af te tappen was. Voorzichtigheid vooraf is en blijft dus geboden als het om informatie gaat wat niet in de krant hoeft. Whatsapp adverteert wel met de end to end encryptie, dat betekent dat aftappen niet eenvoudig gaat. Maar ongetwijfeld moet het wel mogelijk zijn, alleen bestaat nu het systeem om af te tappen niet. De end to end encryptie geldt wel voor alles via whatsapp en dat is een hele voorsprong. Zowel spraak- alsmede tekstberichten, foto’s en de telefoongesprekken al dan niet met beeld valt onder de end to end encryptie. Hopelijk is het echt, blijft het zo, en gaan alle andere apps zorgvuldig met persoonlijke en zakelijke gegevens om. Dan kan het voorval als met het systeem van de blackberry als miskleun voor altijd de geschiedenisboeken in.