Op Precies160 kan u van alles vinden over mobieltjes en internet maar ook artikelen over games en hardware.

Een stuk hardware waar weinig informatie over te vinden is zijn mobiele led schermen. U ziet ze vaak bij evenementen waar ze gebruikt worden om bezoekers de weg te wijzen of ze worden juist gebruikt tijdens optredens om artiesten weer te geven.

We willen ons hier focussen op de systemen die gebruikt worden om bezoekers wegwijs te maken op een festivalterrein. Deze gegevens zullen gedurende het evenement ook wel eens veranderen. Met name als je realtime gegevens wilt doorgeven als een gedeelte van een terrein bijvoorbeeld te druk is of als er een wijziging is in de programmering.

Het is dan wel handig als je deze gegevens rechtstreeks naar het led scherm kan sturen.

Dit kan door het mobiele led scherm met het internet te verbinden. Op evenementen wordt hier vaak een router voor gebruikt met een simkaart van een mobiele provider. Door bijvoorbeeld software van Novastar kunnen we dan een account in de cloud voor u aanmaken waar het mobiele led scherm aan wordt toegevoegd. U kan dat zelfs meerdere led schermen beheren in 1 account. Door in de software aan te geven wat u wilt gaan weergeven en dat naar het led scherm te verzenden zal het led scherm dit gaan weergeven. Dit kunnen meerdere berichten, afbeeldingen of video’s zijn die dan in een loop zullen worden weergegeven.

De hardware, de led panelen, zijn naadloos aan elkaar gekoppeld zodat u een groot scherm kan maken waardoor de content op het led scherm ook van grote afstand kan worden gelezen.

Bij mobiele led schermen staan deze vaak op een trailer/aanhanger of op een paal die weer op een betonnen sokkel staat. De expoitant, bijvoorbeeld Leddisplayexpert van deze schermen komt ze vaak brengen en ophalen zodat u daar geen omkijken naar heeft