Wie de 3D prints wil maken die aan de huidige standaard voldoen, doet dat met de printers van Formlabs. Dit is belangrijk omdat deze modellen net wat meer mogelijkheden te bieden hebben. Zo wordt gewerkt met SLA. Dit is een techniek die meer efficiëntie garandeert. Je kunt op een hele exacte manier met je prints aan de slag. Het is goed om te weten dat dit te danken is aan het werken met een speciale vloeistof die uiteindelijk zal uitharden tot een gehard soort plastic. Dit is wat deze printers onderscheidend maakt van andere soorten modellen.

De diverse soorten vloeistoffen
Formlabs werkt dus in de 3D printers met vloeistoffen. Dit wordt ook wel resin genoemd. Er is niet slechts één soort hiervan. In plaats daarvan komen er steeds meer varianten op de markt. Dit maakt het mogelijk voor verschillende soorten gebruikers om ermee aan het werk te gaan. Zo worden ze gebruikt voor industriële toepassingen. Daarnaast zijn ook ingenieurs en ontwerpers in grote mate overtuigd van de techniek die deze printers gebruiken. Het maakt het mogelijk om hele nieuwe ontwerpen te maken. Zo kunnen ook goede nieuwe inzichten worden verkregen. Die veelzijdigheid spreekt steeds meer mensen sterk aan.

Het oog voor detail hebben
Formlabs werkt met de SLA-techniek om de gebruikers meer veelzijdigheid te bieden. De ontwerpen kunnen alle kanten op. Dat betekent onder andere dat een scherp oog voor detail geen probleem is. De hoge resolutie waarin geprint wordt, maakt het mogelijk om alle details toe te voegen. Hoe klein deze ook mogen zijn. Dit helpt vooral bij het maken van proefmodellen. Juist dan is het goed mogelijk om de zwakke plekken direct te herkennen. Zo is het ontwerp gemakkelijk aan te passen en ook te produceren met de 3D printers van deze fabrikant. Dit is altijd interessant.

Het toevoegen van nieuwe materialen
Werken met de Formlabs Form 3 wordt steeds toegankelijker voor steeds meer groepen. Dat heeft onder andere te maken met de vele modellen die het in de line-up heeft. Daarnaast is het ook zo dat het steeds meer soorten resin biedt om mee te werken. De verschillende soorten materialen die er zijn, helpen bij het effectief uitwerken van elk ontwerp. Door de juiste 3D printer van Formlabs te koppelen aan het juiste filament, is alles mogelijk. Elk ontwerp dat je voor ogen hebt is daardoor beter bereikbaar dan ooit tevoren. Dat is wat deze modellen onderscheidt van de andere.