De functies

We hebben NordVPN de beste VPN van 2021 genoemd, maar hier zullen we je in detail door de NordVPN-functies leiden en je laten weten waarom we denken dat het de beste VPN is.

VPN Servers over de hele wereld

Met meer dan 5.000 VPN servers in 59 landen voelden we ons goed dat we nooit te ver zouden hoeven zoeken om een ​​server te gebruiken. Voor ons betekent dit dat we ons geen zorgen hoeven te maken over lage internetsnelheden. Want, hoe dichter we bij een server zijn, hoe sneller onze internetsnelheden zijn. Dus of we nu thuis in Nederland zijn of aan het rondreizen met onze vrienden, we wisten dat we altijd gedekt zouden zijn.

Het hoofdkantoor is gevestigd in Panama

Hoewel het bedrijf wereldwijd actief is, bevindt het hoofdkantoor zich in Panama. Dat is een groot pluspunt voor ons, want Panama valt buiten de jurisdictie van Five Eyes, Nine Eyes en 14 Eyes. Voor al die niet-VPN-nerds die er zijn, zijn dit surveillance-allianties tussen landen, wat betekent dat, afhankelijk van waar een VPN is gevestigd, een overheidsinstantie een bedrijf mogelijk kan dwingen onze gegevens op te geven die zijn verzameld tijdens het gebruik van hun VPN. In onze boeken is dat een enorme rode vlag, dus we vinden het geweldig dat NordVPN zich geen zorgen hoeft te maken over dat soort situaties, wat betekent dat we ons ook geen zorgen hoefden te maken.

Data gebruik

NordVPN is een van onze favoriete VPN’s: we vonden het geweldig dat wanneer we banketbakkers wilden zijn en een van onze favoriete shows wilden kijken, we niet hoefden te wachten tot onze shows waren gebufferd. Er zijn geen datalimieten, wat betekent dat sommige VPN’s onze maandelijkse netwerkbandbreedte beperken en ons alleen toestaan ​​om een ​​bepaalde hoeveelheid data te downloaden. Met NordVPN konden we genieten van zoveel online inhoud als we wilden. 

Dubbele VPN

NordVPN gebruikte ook een dubbele VPN, wat betekent dat onze gegevens door meerdere servers gingen om meerdere keren te worden versleuteld. Dit concept, bekend als VPN-server chaining of multi-hop, verbeterde onze beveiliging zodat zelfs onze internetprovider niet wist wat we van plan waren. De meeste VPN’s gebruiken slechts één server, dus we voelden ons goed wetende dat onze gegevens tweemaal zo versleuteld waren om ze te beschermen voordat ze hun eindbestemming bereiken. Een populaire keuze, NordVPN is een betrouwbare optie met veel functies die voldoen aan veel van onze standaarden voor een kwaliteitsvolle VPN. Het feit dat ze in Panama zijn gevestigd, buiten alle toezichts jurisdicties om, is de kers op de taart. In deze review testen we NordVPN om te zien hoe het in 2021 werkt op zowel Macs als Windows. Op beide platformen presteerde deze VPN service uitstekend.